Dvd
Nederlands

Sprookjes en fabels

Peyo (naar het werk van), Yvan Delporte (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Dankzij de magische kristallen komen de Smurfen terecht in allerlei bekende sprookjes en fabels. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Smurfen
Titel
Sprookjes en fabels
Naar het werk van
Peyo Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Uitgever
Eic, 2015
1 dvd-video
Speelduur
ca. 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
5412012166141

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de tekenfilmreeks 'De Smurfen' van de Amerikaanse Hanna-Barbera Studios beleven de Smurfen onder leiding van Grote Smurf allerlei avonturen, vaak met hun grote vijand, tovenaar Gargamel. Op de dvd* 'Sprookjes en fabels' komen de Smurfen met de hulp van hun magische kristallen in allerlei bekende sprookjes en fabels terecht. In de aflevering 'Het klungelige geestje' ontmoet Klungel Smurf een lampgeest en komt door zijn onhandigheid vast te zitten in de lamp. Verder onder meer 'De Smurfen van de ronde tafel' waarin het magische zwaard Excalibur gestolen wordt. Mede dankzij veel herhalingen op tv, twee bioscoopfilms (2011 en 2013) en merchandising zijn de kleine blauwe mannetjes nog steeds populair. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties