Boek
Nederlands

Veel liefs, Lucy B. Parker

Robin Palmer (auteur), Annemarie De Vries (vertaler)
+1
Veel liefs, Lucy B. Parker
×
Veel liefs, Lucy B. Parker Veel liefs, Lucy B. Parker
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Het leven van Lucy B. Parker loopt niet over rozen. Haar twee beste vriendinnen hebben haar links laten liggen en ze hielp haar haar naar de vaantjes met een stijltang. Bovendien vertelt haar moeder dat ze verliefd is op de vader van de grootste tienerster van Amerika. Kan het erger?
Titel
Veel liefs, Lucy B. Parker
Auteur
Robin Palmer
Vertaler
Annemarie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girl vs. superstar
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
223 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door Lucy in de spotlights
ISBN
9789047520412 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De twaalfjarige Lucy B. Parker start in de eerste klas van de middelbare school, maar ze heeft het niet bepaald gemakkelijk. Net voor het schooljaar begon, is ze gedumpt door haar twee beste vriendinnen. Bovendien kan ze zelfs niet naar buiten zonder een pet op, want door langdurig gebruik van haar stijltang was haar kapsel helemaal om zeep en werd ze genoodzaakt om het helemaal kort te laten knippen. Alsof dat nog niet genoeg is, kondigt haar moeder aan dat ze een relatie heeft met de vader van Laurel Moses, de grootste Amerikaanse tienerster van het moment. Wat moet de onhandige Lucy met een beroemdheid als stiefzus? Ze mailt voor advies naar tv-psycholoog Dr. Maude, maar zij antwoordt nooit en dus moet Lucy haar problemen zelf oplossen.
Veel liefs, Lucy B. Parker mag er met zijn roze, meisjesachtige cover dan wel heel zoet uitzien, het verhaal zelf kan zich staande houden. Robin Palmer is erin geslaagd om de leefwereld en gedachtegang van een twaalfjarige geloofwaardig …Lees verder
Het leven van de 12-jarige Lucy B. Parker wordt op zijn kop gezet wanneer haar moeder een relatie krijgt met de vader van Laura Moses, het grootste tieneridool van Amerika. En laat Lucy nu net de enige tiener zijn die een hekel heeft aan Laura Moses. Hoe moet zij zich, te midden van al haar puberproblemen, naast zo’n superster staande houden? Lucy wendt zich tot tv-psycholoog dr. Maude voor advies. Elk hoofdstuk van het boek begint met een mail van Lucy aan dr. Maude, waarna het verhaal verder gaat. Het verhaal is luchtig en voorspelbaar en de personages blijven oppervlakkige karakters. De gebeurtenissen zijn erg toevallig en onwaarschijnlijk, maar door de vaart in het verhaal leest het wel lekker weg. Eerste deel van een serie. Het verhaal doet denken aan de boeken van chicklit-auteurs als Jill Mansell en Sophie Kinsella, maar dan voor tieners. Vanaf ca. 10 jaar.