Lees je mee?

De Kinder- en Jeugdjury (KJV) is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen. In zes leeftijdsgroepen tussen 4 en 16 jaar lezen de juryleden elk jaar acht boeken. Aan het einde van het leesjaar kiezen ze hun favoriete titels. Je kan meelezen in een leesgroep of als internetjurylid.

KJV logo

 

Lezen en stemmen

Ben je tussen 4 en 16 jaar oud en hou je van verhalen? Dan kan je meedoen! Er zijn zes leeftijdsgroepen: voor 4 tot 6, 6 tot 8, 8 tot 10, 10 tot 12, 12 tot 14 en 14 tot 16 jaar. Elke groep leest acht boeken per jaar. Wanneer je meeleest met een leesgroep, kom je meestal samen om de boeken te bespreken. Wie meeleest als internetjurylid, kan zijn of haar mening kwijt op de website. Op het einde van het jaar kies je je favorieten. Iedereen Leest verzamelt in april alle stemmen van alle KJV-groepen en maakt de winnaars bekend. Juryleden, auteurs en illustratoren ontmoeten elkaar op verschillende slotfeesten.

Welke boeken lees je?

Op www.kjv.be kan je ontdekken welke boeken er dit jaar gelezen worden. Het is een selectie uit het recente aanbod Nederlandstalige en vertaalde literatuur, gemaakt door een ervaren team van bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, oud-juryleden… Er wordt over gewaakt dat er in de lijsten voldoende afwisseling zit qua genre, moeilijkheidsgraad, thema’s. Op die manier kan je je leeshorizon verruimen.

Mee lezen?

Wil je graag meedoen met de KJV? Vraag info in je bib of check www.kjv.be.